Hatan meghaltak a robbanásokban

Autóba rejtett pokolgépek robbantak szombaton az észak-iraki Moszul városában, hat embert megölve és hatvanat megsebesítve.

MNO
2011. 06. 11. 15:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A merénylők a város egyik legforgalmasabb helyét, a kormányzati negyed közelében lévő utcát választották akciójuk helyszíneként, ahol rengeteg étterem várja a járókelőket. S ráadásul a két robbanást egymáshoz időzítették: a második szerkezet akkor lépett működésbe, amikor az első detonáció után a mentőalakulatok a helyszínre értek.

Moszul az al-Kaida terrorszervezet utolsó városi bázisának számít Irakban, amióta az amerikai csapatok és a velük szövetséges törzsi milíciák a szervezetet kiszorították Bagdad nagy részéről, illetve a nyugati Anbar tartományból. Április végén nyolc ember meghalt és 19 megsebesült, amikor egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát a városban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.