Hetvenhat magyar sportoló utazik Athénba

Tizenhárom sportágban 31 egyesület 76 sportolója képviseli Magyarországot a Speciális Olimpia 13. nyári világjátékán, Athénban.

MNO
2011. 06. 17. 11:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jövő szombattól július 4-ig tartó esemény pénteki sajtótájékoztatóján Lengyel Lajos, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) elnöke emlékeztetett arra, hogy a legutóbbi, 2007-es sanghaji nyári világjátékokon 52 arany-, 31 ezüst- és 19 bronzérmet nyertek az értelmileg sérült magyar versenyzők. Bár számszerű elvárás nincs a küldöttséggel szemben, az elnök bízik abban, hogy a görög fővárosban is méltón szerepelnek majd a magyar sportolók.

A sajtótájékoztató után indult útnak a Speciális olimpiával a világ körül! programot hirdető lakóbusz, amelynek utasai Románián – Erdélyen – és Bulgárián keresztül jutnak el Athénba, a játékok helyszínére. A washingtoni központú program célja, hogy résztvevői népszerűsítsék az épek és a sérültek integrációjának fontosságát.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.