Hiába volt álbajusz a fosztogatón

Elfogtak a BRFK munkatársai egy középkorú rablót, akit azzal gyanúsítanak, hogy 10 patikát, továbbá boltokat és egy lottózót fosztott ki május eleje óta a fővárosban. Erről Nyerges Béla alezredes, a BRFK rablási osztályának vezetője számolt be szerdai sajtótájékoztatóján.

MNO
2011. 06. 01. 12:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az alezredes elmondása szerint a rabló május 4-én kezdte meg akcióját, amikor egy bankfiókot akart kirabolni, de nem sikerült neki, mert a pénzintézetben időzítős zár működött. Ezt követően patikákra „specializálta” magát, és egy hónap alatt 10 gyógyszertárat fosztott ki. Ezeken kívül betört még boltokba és egy lottózóba is – fűzte hozzá.

A tettest végül a BRFK munkatársai felismerték a II. kerületi Lajos utcában, és rövid üldözés után sikerült elfogniuk. A férfin álbajusz volt, és megtalálták nála a rablásokhoz használt gázpisztolyt is, így valószínűleg éppen egy újabb patika kifosztására készült. A tettes ugyan nem hajlandó együttműködni a rendőrséggel, de az alezredes szerint elegendő bizonyíték áll rendelkezésükre az elítéléséhez, s kezdeményezik a férfi előzetes letartóztatását.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.