Horogkeresztet rajzoltak egy kápolna falára

Horogkeresztet rajzoltak, cigányellenes és Hitlert éltető feliratot írtak a tamási Rozália-kápolna falára, a rendőrség ismeretlen tettes ellen indított eljárást – közölte a Tamási Rendőrkapitányság vasárnap.

MNO
2011. 06. 12. 9:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A feliratok és a horogkereszt csütörtök éjjel kerültek a kápolna falára – tájékoztatott Badáczy Szabolcs, a kapitányság sajtóreferense. Az eljárást tiltott önkényuralmi jelképek használata miatt indították – tette hozzá.

A Teol.hu Tolna megyei hírportálnak Hegedűs János plébános elmondta: a Rozália-kápolnában csak nyáron tartanak misét, minden hónap utolsó vasárnapján. Az idei első istentisztelet június 26-án lesz, addigra meszeléssel megpróbálják eltüntetni a feliratokat. A plébános arra is kitért, hogy betörésnek nincs nyoma, az elkövető célja nem az volt, hogy elvigyen valamit a kápolnából.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.