Íme az oroszok kőkemény feltételei

Gennagyij Onyiscsenko orosz tiszti főorvos pénteken hajnalban közölte azokat a feltételeket, amelyek teljesülése esetén Oroszország feloldja az Európából származó zöldségek importjára csütörtökön az Escherichia coli, azaz a kólibaktérium egyik válfaja által előidézett hasmenésjárvány miatt elrendelt tilalmat.

MNO
2011. 06. 03. 5:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A feltételek a következők: a kórokozó és a járvány okainak azonosítása, annak tisztázása, milyen módon terjed a fertőzés, például milyen élelmiszerek, esetleg víz útján, a járvány eredetének pontos tisztázása, és végül annak objektív megerősítése, hogy a helyzet ellenőrzés alá került és nem nő tovább a fertőzések száma. Oroszország a főleg Németországban halálos áldozatokat is szedő járvány kitörését követően először csak a Németországból és Spanyolországból érkező zöldségek importját tiltotta be, és elrendelte eltávolításukat a kereskedelemből, majd csütörtökön az intézkedéseket kiterjesztette az EU egészéből érkező zöldségekre. Az unió aránytalannak minősítette a döntést, és kérte felülvizsgálatát. Emellett a tilalom szakértők szerint ellátási gondokhoz és az infláció növekedéséhez is vezethet.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.