Indul az aratás

Az ország déli részén a gazdálkodók már megkezdték az őszi árpa aratását, és a mintegy 165 ezer hektáros területből kétezer hektáron végeztek a munkával – közölte Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárügyekért felelős államtitkára pénteken Budapesten, az Országos Aratási Koordinációs Bizottság ülését követő sajtótájékoztatón.

MNO
2011. 06. 17. 14:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elmondta: őszi árpából mintegy 3,8 tonna átlaghozamra lehet számítani az idén. Így ebből a terményből összesen 600 ezer tonna mennyiséget takaríthatnak be a gazdálkodók. Az államtitkár szerint búzából az idén közepes termésre van kilátás, minősége pedig jobb lesz a tavalyinál. Őszi búzából amelynek betakarítása szintén hamarosan megkezdődik – mintegy 4,0 tonna körüli átlagtermésre számítanak a szakemberek hektáronként. Így a valamivel több, mint 900 ezer hektárról országosan mintegy 3,9 millió tonna búza kerülhet a magtárakba. Ez magasabb a tavalyi 3,76 millió tonnánál, de tíz százalékkal elmarad a 2006–2010 közötti időszak átlagától.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.