Infarktusban elhunyt egy magyar katonaorvos Afganisztánban

A Magyar Honvédség tartományi újjáépítési csoport (MH PRT) egyik orvosa június 10-én, pénteken, magyar idő szerint a reggeli órákban rosszul lett, és a gyors, szakszerű orvosi beavatkozás ellenére elhunyt.

MNO
2011. 06. 10. 14:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az afganisztáni Baghlan tartományban szolgálatot teljesítő MH PRT állományába tartozó katonaorvos mellkasi fájdalomra panaszkodott. A magyar tábor egészségügyi központjában azonnali orvosi ellátásban részesítették, de a szakszerű és gyors beavatkozás ellenére állapota folyamatosan romlott. Többször újraélesztették, majd katonai mentőhelikopterrel átszállították a kilagayi amerikai sebészeti pontra, ahol az orvosok minden erőfeszítése ellenére elhunyt. A halál okának pontos megállapítása ezután történik. A katona hazaszállításáról a későbbiekben intézkednek.

Az elhunyt katona hozzátartozóit a történtekről a Magyar Honvédség tájékoztatta, a honvédelmi miniszter, a Honvéd Vezérkar főnöke, valamint a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka részvétét fejezte ki a családnak.

(honvedelem.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.