Inotai Edit: A görög bukta, avagy Ikarosz alászáll

MNO
2011. 06. 23. 7:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Inotai Edit: Ám senki sem tudja, hogyan érintené az eurót egy görög csőd. Talán éppen megnyugvást hozna, pláne ha egy olyan ország, amely egyértelműen nem való az euróövezetbe, kikerülne onnan. A további dotálás csupán azt jelzi: a gazdasági racionalitások figyelembevétele nélkül, pusztán politikai döntést hoznak Brüsszelben. Mint ahogy tették 2002-ben, amikor – a figyelmeztetés dacára – felvették a görögöket az elitklubnak tartott, a legfejlettebbeknek kitalált eurózónába. Talán mert a görögök olyan jól lobbiztak, érveltek, hivatkoztak a fényes és dicső múltra. Pedig Görögország már akkor is az volt, mint ma: gyönyörű ország, nagy történelmi múlttal és csapnivaló gazdasági mutatókkal. Ilyen összetevőkből bizony nehéz fényes jövőt kovácsolni.

(Népszabadság, 2011. június 23.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.