Ismét Vettel győzött + Képek

Sebastian Vettel (Red Bull) nyerte vasárnap Valenciában a 62. Forma–1-es autós gyorsasági világbajnokság nyolcadik futamát, az Európa Nagydíjat.

MNO
2011. 06. 26. 14:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vb-címvédő német pilóta mögött a spanyol Fernando Alonso (Ferrari) végzett a második helyen és az ausztrál Mark Webber (Red Bull) lett a harmadik. Vettel idei hatodik, pályafutását tekintve pedig 16. futamgyőzelmét szerezte meg. A 24 éves versenyző rajt-cél győzelmet aratott a valenciai városi pályán és hatalmas előnnyel, 77 ponttal vezeti a pontversenyt. Sorozatban tizedik versenyén végzett dobogós helyen.


Gond nélkül lezajlott a start, Vettel és Webber maradt az első és a második helyen, Alonso és csapattársa, a brazil Felipe Massa megelőzte a brit Lewis Hamiltont (McLaren). A tizedik kör végéig nem változott a sorrend az élen. Az élbolyból először Webber járt (14. kör) a bokszutcában, majd nem sokkal később Vettel és Alonso is kereket cserélt. A bokszlátogatások után Vettel, Webber, Alonso, Hamilton, Massa és Jenson Button (brit, McLaren) volt az első hat pilóta sorrendje. A 21. körben Alonso remek manőverrel megelőzte Webbert és felzárkózott Vettel mögé a második helyre.


Féltávnál a Vettel, Alonso, Webber trió száguldott az élen, a vb-címvédő német pilóta előnye 3.5 mp volt a spanyollal szemben. A második kerékcseréket követően Vettel maradt az első helyen, ezúttal Webber volt a második és Alonso a harmadik. Webber és Hamilton a 43. körben cserélt harmadszor kereket, Alonso még maradt három kört és sikerült az ausztrál pilóta elé kerülnie. Vettel a 47. körben járt újra a bokszutcában és az első helyre tért vissza, mögötte pedig Alonso, Webber, Hamilton, Massa és Button robogott. A hajrában már nem változott a sorrend az élen. A 24 pilóta közül 17-en körhátránnyal fejezték be a viadalt.



Fotók: Reuters


(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.