J. K. Rowling új Harry Potter-honlapot indított

Új Harry Potter-honlapot indított a világszerte népszerű varázslótanonc kitalálójaként milliárdossá vált írónő, J. K. Rowling.

MNO
2011. 06. 16. 18:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az internetes oldal nyitólapja türelemre inti a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola diákjainak rajongóit, mivel egyelőre csak az olvasható rajta: „hamarosan jön”. A honlapot az Egyesült Államokban július 15-én debütáló nyolcadik és egyben utolsó Potter-film (Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész) előtt egy hónappal indították el.

A varázslótanonc hatalmas és hűséges rajongótáborának felépítésében és megőrzésében is óriási szerepet játszó Potter-rajongói oldalak egy része azonban már kapott egy kis ízelítőt a titokzatos új weboldalból. „Egy szóval összefoglalva: lélegzetelállító. Egyelőre csak ennyit szabad mondanunk” – olvasható az egyik vezető Potter-oldalnak számító Leaky Cauldron virtuális hasábjain.

A hétkötetes Harry Potter-regénysorozatból több mint 400 millió példány kelt el világszerte, és a hét mozifilmre eddig mintegy 6,4 milliárdan váltottak jegyet. A 46 esztendős Rowling ma már a „világ első milliárdos írója” megtisztelő címmel büszkélkedhet. Az írónő szóvivője és irodalmi ügynöke egyelőre nem válaszolt az új honlap iránt érdeklődő megkeresésekre.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.