„Jelen pillanatban nem szerencsés a tanács megszüntetése”

Biztosan lesz következő ülése a Nemzeti Egészségügyi Tanácsnak (NET) – jelentette be Puskás Tivadar, a szervezet elnöke szerdai soros ülésüket követő budapesti sajtótájékoztatón.

MNO
2011. 06. 01. 13:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ülésen Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár is részt vett, aki korábban jelentette be, hogy a tanácsot megszüntetik, mivel szerintük az már nem tudja ellátni a feladatait. Szerepét más, külön szakmai szervezetek, a kamarák és jövőben létrejövő Nemzeti Betegfórum látja majd el. Jogszabályi szinten ezt a múlt héten előterjesztett egészségügyi „salátatörvény” mondja ki.

Puskás Tivadar elmondta, a NET tagjai elfogadtak egy állásfoglalást, melyben kimondják: jelen pillanatban nem szerencsés a tanács megszüntetése. Fontos, hogy legyen egy olyan grémium, amely a szakmai és a betegszervezeteket összetartja – hangsúlyozta.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.