Jönnek a centristák a kormányba

Párizsban Francois Baroin, a költségvetésért felelős miniszter veszi át a gazdasági, pénzügyi és ipari minisztérium vezetését Christine Lagarde-tól, aki a Nemzetközi Valutaalap (IMF) főigazgatója lesz – jelentette be szerdán a francia elnökség.

MNO
2011. 06. 29. 19:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 46 éves Baroin helyére érkezik Valérie Pécresse, aki mostanáig a felsőoktatási tárcát vezette. Pécresse a kormányszóvivőséget is átveszi Barointől. A kormányátalakítás összesen kilenc tárcát érint: a jobbközép kormánypárt tagjai mellett Nicolas Sarkozy államfő három centrista politikust nevezett ki új posztokra, köztük Jean Léonettit, aki az Európa-ügyi államtitkárságot veszi át Laurent Wauquieztől. Ő ugyanis Pécresse helyére, a felsőoktatási minisztérium élére kerül.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.