Kadhafi elfogadta: nem vesz részt a tárgyalásokon

Moamer el-Kadhafi elfogadta az Afrikai Uniónak (AU) azt a kérését, hogy ne vegyen részt azokon a tárgyalásokon, amelyeknek célja véget vetni a líbiai háborúnak – közölték az AU illetékes bizottságának résztvevői vasárnapi, pretoriai tanácskozásuk befejeztével.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/793197" target="_blank"><strong>• A líbiai háború befejezéséről tárgyalnak</strong></a>

MNO
2011. 06. 26. 17:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A líbiai háború befejezéséért teendő erőfeszítésekről tanácskozott a dél-afrikai városban az AU öt afrikai államfőből álló különbizottsága. Az államfők üdvözölték a líbiai vezető döntését, de közleményükben – amelyet Ramtane Lamamra, az AU béke és biztonság ügyében illetékes biztosa olvasott fel – semmi több nem szerepel erről, és a biztos nem volt hajlandó válaszolni újságírók kérdéseire.

A közlemény megismétli az AU felhívását arra vonatkozóan, hogy a líbiai szembenálló felek azonnal kössenek tűzszünetet, „békéljenek meg egymással, kezdjenek nemzeti párbeszédet, és dolgozzanak ki egy menetrendet a demokratizálódási folyamatra”. „Ezeknek a lépéseknek párosulniuk kell a legalább ilyen határozott humanitárius erőfeszítésekkel. Ebben az összefüggésben megismételjük azt a felhívást, amelyet május 25-i rendkívüli csúcsértekezletén adott ki az AU, és amely szerint a NATO-nak abba kell hagynia a bombázást, valamint humanitárius szünetet kell tartania” – áll a közleményben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.