Kalandtúra és vadászat

Hajcihőség címmel múzeumi kalandtúrára, a görög mitológia népszerű alakjaival történő ismerkedésre és magyar népművészeti motívumok vadászatára hívja a gyerekeket a Városi Művészeti Múzeum Győrött. <br /><br />

MNO
2011. 06. 29. 17:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csütörtökön kezdődő, ingyenes programsorozat a felfedezés izgalmait s emellett a játékos ismeretgyarapítás lehetőségét kínálja a gyerekeknek – mondta Gergics Ágnes, a közgyűjtemény igazgatóhelyettese az MTI-nek szerdán.

A csütörtöki művészeti kalandtúra résztvevői hat múzeumépületet járnak be a belvárosban színes foglalkoztatófüzet és egy barátságos kakasfigura – Kakas Márton – útmutatása szerint. A látottak alapján feladatokat oldanak meg, amelyeket a kalandtúra utolsó állomásán múzeumi szakemberek értékelnek.

A görög mitológia népszerű alakjaival és mesés történeteivel ismerkednek az érdeklődők július 7-én a Borsos Miklós Múzeumban. A történetek szereplőit Borsos Miklós szobrai között fel is fedezhetik, majd legkedveltebb mitológiai szereplőjükről agyagszobrot is mintázhatnak a gyerekek.

Egy héttel később olasz építőmesterek késő reneszánsz alkotását, a Magyar Ispita épületét járják be a vakációzók, s az árnyas árkádok alatt toszkán oszlopok között hallhatnak az itáliai reneszánsz legkiemelkedőbb alkotóiról. A program részeként fémdomborítással képet készíthetnek, amelyeken újraalkothatják a reneszánsz legjellegzetesebb elemeit.

Motívumvadászat lesz az augusztus 4-ei találkozó témája a Kovács Margit Múzeumban. Magyar népművészeti motívumokat kereshetnek és találhatnak Kovács Margit kerámiáin a kutató kedvű kisdiákok, majd a felfedezett motívumokból grafikai nyomatot készíthetnek az ügyes kezűek.

Az Ausztráliában élő, erdélyi származású Adam Géczy július 9-én megnyíló győri kiállításához kapcsolódva vámpírtörténetek kerülnek terítékre Drakula nyomában címmel a sorozat utolsó programján augusztus 11-én. A témához kapcsolódóan ezúttal „vámpíros” tárgyakat készítenek majd a gyerekek múzeumi szakemberek segítségével.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.