Kekszet kaptak a majmok

Több millió forint értékű édességet adományozott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal regionális vám- és pénzügyőri főigazgatósága a Szegedi Vadasparknak: a határon lefoglalt kekszszállítmányokból főként az állatkertben élő majmok és disznófélék nassolhatnak majd.

MNO
2011. 06. 02. 16:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két szállítmány, több mint 57 ezer csomag keksz más édességekkel együtt vasúton érkezett a kelebiai határátkelőre még 2010-ben – közölte Márkus András regionális főigazgató az adományozás alkalmából rendezett csütörtöki sajtótájékoztatón. A szállítmányok szigorított vizsgálata során a pénzügyőrök különböző, szerzői jogvédelem alatt álló mesefigurákkal ellátott édességeket találtak, amelyekről a szakértők később megállapították, hogy gyártóik jogosulatlanul használták a védjegyeket. A 16 millió forint értékű árut ezért a pénzügyőrség lefoglalta – mondta a dandártábornok.

Az édességeket, mivel már emberi fogyasztásra alkalmatlanok, a pénzügyőrség a hivatalos eljárások lezárultával fölajánlotta a Szegedi Vadasparknak. A határon lefoglalt élelmiszerek megsemmisítésének e speciális módját nem először választották a fináncok. Néhány éve a röszkei átkelőnél lefoglalt cukrot kapott a Szegedi Vadaspark, ezt az itt tartott méhek etetéséhez használták fel. 2009-ben pedig egy illegális búzaszállítmányt és 12 tonnányi szintén a határon lefoglalt paprikát fogyaszthattak el az állatkert lakói.

Veprik Róbert, a vadaspark igazgatója közölte, törekszenek arra, hogy az állatok étrendje is kiegyensúlyozott legyen. Ahogy az emberek, úgy az állatkert lakói sem ehetnek folyton édességet, a pénzügyőrségtől kapott keksz azonban kiválóan alkalmas jutalomfalatnak a majmok vagy a disznófélék, például a pekári malacok számára.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.