„Képviselőház-beli jogász kollégáim sem értenek ezzel egyet”

Máté András, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője kifogásolta, hogy az államfői hivatal nem konzultált a kormányoldallal az alkotmánymódosítási javaslatok ügyében. <br />

MNO
2011. 06. 03. 8:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az RMDSZ alsóházi frakcióvezetője, a párt Kolozs megyei szervezetének elnöke csütörtökön a Mediafaxnak elmondta: a jelenlegi mandátumban a jelenlegi alkotmány érvényes. „Hiányzik a konzultáció az államelnöki hivatal és a kormányoldal között. Egyelőre még az alkotmánymódosítási tervezet vázlatát sem kaptuk meg. Nem értek egyet ezzel, és azt hiszem, képviselőház-beli jogász kollégáim sem értenek ezzel egyet” – fejtette ki Máté.

Mint mondta, az alaptörvény módosítása során az RMDSZ elsősorban az alkotmány első cikkelyének módosítását szeretné, a nemzetállam kifejezés eltüntetését. Traian Basescu államfő szerdán elküldte a törvényhozói tanácsnak az új alkotmány tervezetét jóváhagyás végett.

(paprikaradio.ro)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.