Két robbanás, rengeteg halott

Legalább harmincnégy halottja és száz sebesültje van az északnyugat-pakisztáni Pesavar városában szombaton éjfél körül történt két robbantásnak – közölték a helyi hatóságok.

MNO
2011. 06. 12. 2:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem kizárt, hogy a halálos áldozatok száma emelkedni fog, mivel sok sebesültnek válságos az állapota. Vannak közöttük rendőrök és újságírók is. A robbanások egy pesavari lakó-, illetve kereskedelmi negyedben történtek, egy olyan épület közelében, amely több újság szerkesztőségének ad helyet. A detonációk idején sokan vacsoráztak egy közeli étteremben.

Banarasz Hán helyi rendőrségi vezető szerint először egy kisebb robbanás történt helyi idő szerint röviddel éjfél után. Miután környékbeliek és rendőrök siettek a sebesültek segítségére, ismét detonáció történt, jóval erősebb, mint az előbbi. Másodszor feltehetően egy motorkerékpáros öngyilkos merénylő robbantotta fel magát. Az első detonáció oka nem ismert.

A merénylet elkövetését egyelőre senki sem vállalta magára. Hírügynökségek emlékeztetnek arra, hogy a tálib lázadók bosszút esküdtek, miután amerikai kommandósok május 2-án az Iszlámábádhoz közeli Abbotábádban végeztek Oszama bin Ladennel, az al-Kaida terrorhálózat vezetőjével. Azóta a szombati volt az egyik legsúlyosabb terrorcselekmény Pakisztánban.

Eddig több mint 4400 ember halt meg a tálibok vagy más iszlamista szervezetek számlájára írható merényletekben szerte Pakisztánban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.