Kiváló versenyzéssel a negyedik lett Overdose

Kiváló versenyzéssel a negyedik helyen végzett Overdose kedden a Royal Ascoton, a King’s Stand Stakes futamban.

MNO
2011. 06. 14. 14:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar ló a 15-ös boxból nagyszerűen rajtolt el Andreas Suboriccsal a nyergében, egy darabig az élen is haladt, majd a mezőnytől elszakadó négyes élboly utolsójaként ért célba az 1000 méteres táv végén, alig lemaradva a harmadik és második helyezettől. A sprintversenyben 19 ló indult.

A hatéves angol telivér első 12 futamát megnyerte, majd súlyos, pályafutását veszélyeztető sérülést szenvedett 2009-ben. Miután felépült a savós patairha-gyulladásból, 2010 augusztusában – 14 veretlen futást követően – kikapott Baden-Badenben. Azóta április 17-én, a németországi Hoppegartenben versenyzett először, ahol ismét régi önmagát mutatta: meggyőző stílusban futva új pályacsúccsal nyert.

A keddit megelőzően legutóbb május 21-én versenyzett, hetedik lett a Temple Stakesen, a Haydock Parkban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.