Koncerttel búcsúzott Berlin szívében a magyar elnökség

Rendhagyó koncerttel búcsúzott Magyarország szerda este Berlinben az európai uniós elnökségtől. <br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/793990" target="_blank">• Mire lehetünk a legbüszkébbek? – Navracsics elárulja</a></strong>

MNO
2011. 06. 29. 18:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szabadtéri koncertre a német főváros szívében, a német egység szimbólumát jelentő, híres Brandenburgi kapu előtti téren került sor. A főszereplők a világhírű magyar operaénekesnő, Rost Andrea, továbbá Kocsis Zoltán és a Budapest Klezmer Band voltak.

A magyar kormány képviseletében jelen volt Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, Budapestet Tarlós István főpolgármester, Berlin városát Klaus Wowereit kormányzó polgármester képviselte. A német főváros – és egyben Európa – egyik legnevesebb és leghangulatosabb terén, a Pariser Platzon tartott, kétórás koncert fő szervezője a berlini magyar nagykövetség volt.

Az egyedülálló rendezvényre a magyar elnökség záróakkordjaként, továbbá abból az alkalomból kerül sor, hogy húsz évvel ezelőtt írták alá a Berlin és Budapest közötti testvérvárosi kapcsolatokról szóló megállapodást. A koncert részeként – a két nagykövet közreműködésével – Magyarország jelképesen átadta az elnökségi stafétabotot az Európai Unió soros elnökének, Lengyelországnak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.