Könnyedén megmenthetik a zuglóiakat

Hirtelen szívmegállás esetén jelentősen megnő az életben maradási esélye a Zuglóban élőknek, valamint a kerületen átutazóknak, miután a zuglói önkormányzat félautomata defibrillátorokat helyezett el a kerület forgalmas csomópontjain és a Zuglói Polgárőrség gépjárműveiben.

MNO
2011. 06. 03. 5:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kerületi önkormányzat az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Zugló Önkormányzata, valamint a Budapesti Közlekedési Zrt. és a Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága (Csapi) között létrejött megállapodás értelmében az életmentő készülékeket az Örs vezér terei és a Stadionok metróállomásra, a Bosnyák téri vásárcsarnokba, valamint a Zuglóban járőröző polgárőrök autóiba telepítik. Zuglóban eddig a polgármesteri hivatalban található két készülék, az önkormányzat két sportpályáján korábban kihelyezett fix, valamint a kerületőrség gépjárműveiben lévő mobil defibrillátorok mellett ezzel kilencre emelkedett az önkormányzat tulajdonában működő életmentő készülékek száma.

Ezek mellett az Örs vezér terei és a Hermina úti szakrendelőben, a Széchenyi-fürdőben, a Vidám Parkban, valamint az Egressy Gábor Szakközépiskolában további, az adott intézmény tulajdonában lévő készülékek is működnek a kerületben – írta az önkormányzat.

A közleményben kiemelték: a Zugló területén elhelyezett fix készülékeket kizárólag „a feladatra felkészített személyek használhatják”, miután megkapták a szükséges oktatást. Az arra jogosultak felkészítését, vizsgáztatását és továbbképzését viszont az Országos Mentőszolgálat térítésmentesen vállalja a közeljövőben – tették hozzá.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.