Korrekt tárgyaláson vannak túl Orbánék + Képriport

Folytatódnak a rendvédelmi szakszervezetek és a kormány között az egyeztetések, de Orbán Viktor miniszterelnök azt kérte, azokat lehetőleg a hétvégéig zárják le – közölte Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője, miután Orbán Viktor, Pintér Sándor belügyminiszter, az érdek-képviseleti delegáltak, valamint a parancsnoki kar képviselői megbeszélést folytattak csütörtökön a Parlamentben.<br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/788236" target="_blank">• Már a jövő héten szavazhatnak az öregségi nyugellátásokról</a></strong> <br /><a href="http://www.mno.hu/portal/788181" target="_blank"><strong>• Orbán Tiranában beszél az új kihívásokról </strong></a><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/788145" target="_blank">• Orbán Viktor az egyenruhásokat fogadta csütörtökön + Videó</a></strong>

MNO
2011. 06. 02. 9:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter a találkozó utáni tájékoztatón azt mondta, higgadt, korrekt, nyugodt és mértéktartó volt a tárgyalás. Orbán Viktor adott egy általános tájékoztatást a hivatásos állományt képviselő szakszervezetek delegáltjainak arról, hogy az ország megújításának keretében a gazdasági rendszer és a nyugdíjrendszer átalakítása milyen módon zajlik – ismertette a szóvivő, hozzátéve: a kormányfő felhívta a szakszervezeti képviselők figyelmét arra, hogy még zajlik a szociális konzultáció, amelynek eredménye, vagyis az emberek véleményének ismerete döntően befolyásolja majd a vonatkozó parlamenti döntéseket.

Pintér Sándor a sajtótájékoztatón azt mondta, „közelebb jutottunk ismét egy-egy lépéssel ahhoz, hogy tudomásul vegyék a szakszervezetek azokat az elvárásokat, amelyeket mi szeretnénk érvényesíteni”. Hozzátette, hogy a tárgyalásokat már a mai napon folytatják. Közölte: a tárgyalások folytatásával a hétvégére egy olyan anyag kerülhet a kormány elé, amely biztosítja a későbbiekben azt, hogy a szakszervezetek tudomásul tudják venni a kabinet elképzeléseit. „Mi nem húzzuk az időt, 13 órakor folytatjuk a tárgyalásokat” – tette hozzá a belügyminiszter.

A nyugdíjban maradók is jól járnak

A rendvédelmi szakszervezetek képviselőjének tájékoztatása szerint azok a már nyugdíjas rendvédelmi dolgozók, akik úgy döntenek, hogy nem térnek vissza a szolgálatba, hanem nyugdíjban maradnak, a 16 százalékos adó bevezetésével ezt megtehetik, ugyanakkor a gyermekek utáni adójóváírás megmarad a számukra, a nyugdíjuk pedig emelkedni fog.

A Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fóruma munkavállalói oldalának megbízott oldalelnöke, Powell Pál ezt csütörtökön mondta a Parlamentben, sajtótájékoztatón, miután a rendvédelmi szakszervezetek delegáltjai találkoztak Orbán Viktor miniszterelnökkel. Az érdek-képviseleti vezető ugyanakkor kiemelte: a nyugdíjas rendvédelmisek előtt nyitva áll az út, hogy visszatérjenek a hivatásos szolgálatba, a fegyveres és rendvédelmi szervekhez.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.