Közfoglalkoztatásért felelős helyettes államtitkárt neveznek ki

Kormányrendelet jelent meg a közfoglalkoztatás új rendszerének kialakításával összefüggésben a kormányzati feladatok átalakításáról.

MNO
2011. 06. 14. 20:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Közlönyben kedden megjelent határozat szerint a közfoglalkoztatás új rendszerének hatékony ellátása érdekében a kormány egyetért azzal, hogy a Belügyminisztériumban közfoglalkoztatásért felelős helyettes államtitkárt nevezzenek ki; a feladat ellátásához a szükséges 25 státuszt a Nemzetgazdasági Minisztérium biztosítja.

A munkaügyi központok (munkaügyi kirendeltségek) közfoglalkoztatással kapcsolatos feladatokat ellátó önálló szervezeti egységei tevékenységét a belügyminiszter irányítja. A közfoglalkoztatás helyzetéről rendszeresen, de legalább félévente a belügyminiszter tájékoztatást ad a kormánynak. A rendelet felhívja a közigazgatási és igazságügyi minisztert, hogy a regionális képző központok tevékenységük során kiemelt szempontként lássák el a közfoglalkoztatással összefüggő feladataikat, és ez az elvárás jelenjen meg a területi felzárkózási koordinációs központi és felnőttképzési feladatot ellátó regionális képző központok irányításáról, feladatairól szóló korábbi miniszteri rendelet rendelkezései között.

A rendelet a nemzeti fejlesztési minisztert arra hívja fel, hogy a közbeszerzések elbírálásánál a közfoglalkoztatási szempontok érvényesítése érdekében a belügyminiszter véleményét vegye figyelembe.

A jogszabály felhívja az érintett minisztereket, hogy a közfoglalkoztatás új rendszerének kialakításával és az új irányítási szempontokkal összefüggésben vizsgálják felül, és szükség szerint kezdeményezzék a jogszabályok és a közjogi szervezetszabályozó eszközök módosítását még ebben a félévben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.