Már 35-re emelkedett az áldozatok száma

Legalább 35 ember halt meg abban a pokolgépes merényletben, amelyet az afganisztáni Puli-Alám város kórháza ellen követtek el szombaton – közölték vasárnap a hatóságok, ismét módosítva az áldozatok számát.

MNO
2011. 06. 26. 9:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az autóbombás támadást egy terepjáróval érkező öngyilkos merénylő követte el a kelet-afganisztáni Logar tartomány székhelyén. Az áldozatok legtöbbje a kórházban ápolt beteg, látogató és az egészségügyi személyzet tagja volt. Először 60 halálos és 120 sebesült áldozatról beszéltek szombaton, majd csökkentették ezeket az adatokat 20-ra, illetve 25-re. A legfrissebb információk szerint a 35 halálos áldozaton túl 53 a sebesültek száma.

Afganisztánban a tálibok gyakran hajtanak végre öngyilkos merényleteket, elsősorban az afgán hadsereg és az országban állomásozó nemzetközi haderő katonái, valamint közigazgatási intézmények ellen. Most azonban a merénylet után azt közölték, hogy nincs közük a történtekhez.

Előzőleg, péntek este kerékpárra rögzített pokolgép robbant egy észak-afganisztáni bazár területén, legkevesebb tíz ember életét kioltva. A belügyminisztérium szerint a merényletet a Kunduz tartományban lévő Hánábád körzetében hajtották végre, és 28 ember, köztük öt nő és egy rendőr sebesült meg.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.