Már Angliában is felütötte a fejét a „német” hasmenésjárvány

Brit állampolgárok is megfertőződtek a Németországban kitört hasmenésjárvány kórokozójával – közölte csütörtökön a brit egészségvédelmi hatóság (HPA).<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/788161" target="_blank"><strong>• Nem tudják megfékezni a járványt, egyre rosszabb a helyzet</strong></a>

MNO
2011. 06. 02. 10:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bejelentés szerint a megbetegedések mindegyikét Angliában észlelték. Az esetek száma eddig hét, köztük hárman brit állampolgárok. A fertőzések „gyaníthatóan” a németországi járványhoz kapcsolódnak, és mindegyik brit beteg nemrégiben Németországban járt – áll a HPA csütörtöki közleményében. A Nagy-Britanniában nyilvántartott másik négy fertőzött német állampolgár. Három beteg esetében kifejlődött a fertőzéssel járó úgynevezett haemolitikus urémiás tünetegyüttes (HUS), amely a vörösvértesteket pusztító hatása miatt súlyos fokú vérszegénységet okoz, emellett maradandó vesekomplikációk és idegrendszeri problémák kockázatával is jár.

A HPA felszólította a Németországba – főleg az északi országrészbe – utazókat, hogy további értesítésig ne egyenek nyers paradicsomot, uborkát és leveles salátaféléket, köztük fejes salátát. A brit hatóság a csütörtöki felhívásban azt is nyomatékkal kérte, hogy akik Németországból térnek haza, és vérhasszerű tünetekkel járó fertőzést tapasztalnak, sürgősen forduljanak orvoshoz, és említsék meg, hogy Németországban jártak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.