Már folyik az értékesítéssel kapcsolatos pályáztatás

Már folyik a pályáztatás annak a kétezer tonna cukornak az értékesítésével kapcsolatban, amelyet az állami készletből szabadítanak fel Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter rendelkezésére – közölte szerdán az MTI érdeklődésére a Vidékfejlesztési Minisztérium (MV) sajtóirodája. <br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/786923" target="_blank">• Milliárdos támogatást kapnak a cukorrépa-termesztők</a></strong>

MNO
2011. 06. 01. 14:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arról egyelőre nem adtak tájékoztatást, hogy a felszabadított mennyiség mikor kerül a piacra, csak annyit közöltek, hogy a cukrot nagykereskedelmi áron fogják értékesíteni. A miniszter május elején jelentette be, hogy a magas cukorárak letörése érdekében az állami tartalékból kétezer tonna cukrot szabadítanak fel és dobnak piacra. „2014-ig meg van kötve a kezünk az uniós cukorszabályozás miatt, de utána gondos tervezéssel, a magyar gazdák kőkemény érdekvédelmével változtathatunk a magyar cukortermelés jövőjén” – idézte a minisztert a szaktárca akkori közleményében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.