Már nincs UV-B riasztás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a szombati nappal átmenetileg visszavonja az UV-B riasztást – közölte a szervezet pénteken.

MNO
2011. 06. 17. 13:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tájékoztatása szerint vasárnaptól az UV-B index várhatóan a 7,5-ös riasztási érték alá csökken. Az OMSZ csütörtökön adott ki UV-B riasztást, mert nagyon erős, 7,5-ös UV-B sugárzásra lehetett számítani.

Tóth Zoltán, az OMSZ meteorológusa az MTI-nek elmondta: a riasztás visszavonása azt jelenti, hogy az UV-B sugárzás az ország területének több mint a felén nem haladja meg a küszöbértéket. A Dunántúl középső és déli részén viszont várhatóan a riasztási küszöbérték felett lesz, akár a 7,9-es értéket is elérheti.

Ettől függetlenül az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pénteken a várható hőség miatt előzetes figyelmeztető jelzést adott ki szombatra az ország déli, délkeleti megyéire. Az előrejelzés szerint ugyanis szombaton a napi átlaghőmérséklet Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyében kevéssel meghaladja majd a 25 Celsius-fokot.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.