Már tárgyalnak arról, ki maradhat

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója és az MTVA ideiglenes üzemi tanácsának képviselői szerdán – a jogszabályoknak megfelelően – megkezdték a konzultációt a korábban bejelentett csoportos létszámleépítésről – tájékoztatta az MTVA szóvivője és az ideiglenes üzemi tanács (üt) soros elnöke az MTI-t.

MNO
2011. 06. 01. 15:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárgyalásokon megfigyelőként reszt vesznek az MTVA szakszervezeteinek delegáltjai is – olvasható Cserháti Ágnes szóvivő és Mocsáry Zoltán (üt) közös közleményében. A felek egyetértettek abban, hogy megállapodás megkötésében érdekeltek. Az üzemi tanács delegáltjai a szerdai egyeztetésen újabb statisztikákat kértek az elbocsátandó létszámmal kapcsolatosan a munkáltatótól, valamint az elbocsátandók létszámának csökkentését és az elbocsátandók majdani munkakeresésének támogatását segítő intézkedésekkel összefüggő kéréseket fogalmaztak meg.

Az MTVA megerősítette, hogy még ebben az évben kialakítja az MTVA végleges szervezeti és működési szabályzatát. A felek a konzultációt 2011. június 6-án folytatják.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.