Másfél milliárdból újul meg a kórház

Csaknem másfél milliárd forintból megújul és új műszerekkel gazdagodik az Orosházi Városi Kórház – közölte az intézmény főigazgatója szerdán.

MNO
2011. 06. 01. 14:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kalmár Mihály elmondta: az 1967-ben épült és mintegy százezer ember ellátásáért felelős kórház a Társadalmi infrastruktúra operatív program (TIOP) révén, pályázat útján nyert el csaknem 1337 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást, és további mintegy 148 millió forintot a fenntartó önkormányzat önrészként biztosított.

A 317 aktív és nyolcvan krónikus ággyal működő intézményben a beruházás során egy új, kétszintes technológiai tömb épül, ahová egyebek mellett a központi műtő, a röntgendiagnosztikai egységek és a sterilizáló kerül. A korszerűsítés során javítják a gyermekellátás feltételeit, így például az úgynevezett apás szülés lehetőségeit. Fejlesztik továbbá az egynapos ellátásokat, ezen belül kiemelten a szemészetet.

Az építési munkálatok mellett 250 millió forintból digitális röntgen-, ultrahang- és mammográfiai berendezéseket is beszereznek. A projekt révén csaknem százmillió forintból korszerűsítik a kórház információtechnológiai rendszerét, így megteremtik a betegirányítás és az elektronikus kórlap vezetésének informatikai hátterét is. A 774 dolgozót foglalkoztató kórházban a beruházás várhatóan az idén ősszel kezdődik el, és egy év múlva fejeződik be.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.