Még a szemnyomást is megmérik a ligetben

Ingyenes szűrések és tanácsadás mellett mentési bemutató és táncelőadások is várják az érdeklődőket hétvégén az Egészségliget elnevezésű rendezvényen a budapesti Városligetben.

MNO
2011. 06. 02. 8:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A felnőttek egyebek mellett részt vehetnek elsősegély-oktatáson, érrendszeri vizsgálaton, mammográfián, hepatitis C-szűrésen, onkológiai tanácsadáson, szemnyomás- és szemszárazság-mérésen, a gyerekeket a többi között allergiás és diétás tanácsokkal várják. A kisebbeket arcfestés, kézműves foglalkozások, mászófal és vízibicikli is szórakoztatja, míg a színpadon modern tánc, parvati hastánc és jógabemutató színesíti a programokat.

Az Országos Mentőszolgálat mentési bemutatót tart, valamint fellép a Madách Musical Tánciskola és a BlinkyBall Akrobatikus Rock & Roll és Kid-Ball csoport. A közönség beszélgetést hallhat a Nemzeti veseprogram nagyköveteivel, Börcsök Enikő és Both András színművészekkel, a vasárnapi programokat pedig a Freeway zenekar koncertje zárja.

A rendezvény célja felhívni a figyelmet az egészség, az egészséges életmód, a prevenció, a biztonság, a sport, a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés fontosságára. Az idén a Semmelweis Egyetem I. és II. számú Gyermekklinikája kapott lehetőséget arra, hogy az esemény egyik orvosszakmai együttműködője legyen a Péterfy Sándor utcai Kórház és Baleseti Központ mellett – közölte a szervező az MTI-vel.

A tavalyi rendezvényen több mint 42 ezer regisztrált, ingyenes egészségügyi szűrést és vizsgálatot végeztek el a ligetben a szakemberek. A szűrésekről, programokról a www.egeszsegliget.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.