Megindult a forgalom, egy utas még életveszélyben van

Egy sávon, váltakozó irányú forgalommal, rendőri irányítás mellett újraindult a forgalom az M15-ös autóútnak a hétfőre virradó éjjel történt súlyos baleset miatt korábban lezárt szakaszán Hegyeshalomnál – közölte a rendőrség hétfő reggel az MTI-vel. A legsúlyosabb állapotban lévő sérültet jelenleg is műtik.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/791742" target="_blank"><strong>• Tömegkarambol az M15-ösön: két halott, 10 súlyos sérült</strong></a><br />

MNO
2011. 06. 20. 6:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hozzátette: egyszer még, körülbelül negyedórára le fogják állítani a forgalmat, amíg daruval elmozdítják majd helyükről a járműroncsokat.

Az autóúton két Szlovákia felől érkező – egy szlovák és egy lengyel – kamion érintőlegesen összeütközött. Emiatt a szlovák kamion a másik útpályán frontálisan karambolozott egy cseh autóbusszal, amelyben két gépkocsivezető és ötven, részben mozgássérült utas ült. A szlovák kamion kigyulladt, a vezetője meghalt. A másik halálos áldozat az autóbusz váltósofőrje. Tíz utas súlyos, negyvenegy könnyebb sérüléseket szenvedett, őket a győri, a tatabányai és a mosonmagyaróvári kórházba vitték.

Életveszélyes az egyik utas állapota

Nyolc súlyos sérültet szállítottak az M15-ös autóúton, Hegyeshalom mellett hétfőre virradó éjjel történt baleset helyszínéről a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba, egyikük állapota életveszélyes – közölte az MTI-vel Tamás László János, az intézmény főigazgató-főorvosa. A legsúlyosabb állapotban lévő sérültet jelenleg is műtik, többen várnak még operációra, és van, aki már túlesett rajta – tette hozzá.

Tatabányára ért a cseh busz

Tatabányára ért Csehországból az az autóbusz, amely a hétfőre virradó éjjel az M15-ös autóúton, Hegyeshalomnál történt baleset szállítható sérültjeit hazaviszi – közölte Ladislav Lukacs, a budapesti cseh nagykövetség konzulja az MTI érdeklődésére hétfőn. A diplomata – aki a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban ápolt honfitársait látogatta meg – azt mondta, hogy akiket lehet, azokat még hétfőn hazaviszik.

A Tatabányán ápolt 23 tagú csoport mintegy fele szállítható, azt pedig most mérik fel, milyen állapotban vannak a mentők által Győrbe, illetve Mosonmagyaróvárra szállított emberek – tette hozzá. Az MTI úgy tudja, hogy Hajdúszoboszlóról tartott hazafelé, Csehországba az a busz, amelynek – kevéssel vasárnap éjfél előtt – frontálisan nekiütközött egy szlovák kamion. A balesetben ketten meghaltak, ötvenegyen megsérültek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.