Megsegítik a frankhiteleseket

Megállapodást írt alá pénteken a horvát kormány és nyolc horvátországi kereskedelmi bank a frankban eladósodott ügyfelek megsegítéséről.

MNO
2011. 06. 17. 16:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dokumentum arra kötelezi a bankokat, hogy az ügyfelek kérésére meghosszabbítsák a hiteltörlesztési futamidőt. A havi törlesztőrészlet így csökken. A futamidőt rövidíteni is lehet, az adós így hamarabb megszabadul a hitel terhétől. A megállapodás szerint a bankok nem számíthatnak fel szerződésmódosítási díjat, a közjegyzők pedig jelentősen csökkentett munkadíjért végzik el a módosításhoz szükséges eljárást.

A svájci frank csütörtökön minden korábbi árfolyamrekordot megdöntött a horvát kunával szemben. A horvát nemzeti bank hivatalos középárfolyama szerint egy frank 6,158 kuna volt csütörtökön.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.