Megszégyenítenék a gyermekeiket magukra hagyó apákat

„Megszégyenítené” a gyermekeiket magukra hagyó apákat David Cameron. A brit kormányfő Apák napján a The Telegraph hasábjain saját kezűleg írt levélben értekezik saját családjáról és a felelősségvállalás fontosságáról. Elnöki Férj és Elnöki Apuka: Apák Napja alkalmából meglepően baráti véleménycikkben méltatja az elnököt az egyébként kifejezetten jobboldali Fox News. A szerző szerint lehet, hogy Obama politikai döntéseivel sokan nem értenek egyet, azt azonban el kell ismerni, férjként és apaként az egész nemzetnek példát mutat.

Kovács N. László
2011. 06. 19. 18:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

The Telegraph (telegraph.co.uk)

„Megszégyenítené” a gyermekeiket magukra hagyó apákat David Cameron. A brit kormányfő Apák napján a The Telegraph hasábjain saját kezűleg írt levélben értekezik saját családjáról és a felelősségvállalás fontosságáról.

„Amikor 14 éves voltam, apám olyan buta volt, hogy alig lehetett kibírni. De mire 21 lettem, meglepődve tapasztaltam, mennyit tanult az öreg az elmúlt hét évben” – ezzel a Mark Twain idézettel vezeti be üzenetét a konzervatív politikus. Cameron ezt követően arról ír, milyen fontos, hogy egy gyermeket ne csupán édesanyja, hanem édesapja is neveljen, hiszen a két szülő lehet egyenlő, de mindenképp más dolgokat adnak a gyermeknek, mást tanítanak meg neki az életről.

Míg anyjától, a bíróként dolgozó Marytól szeretetet, támogatást, és a közszolgálat fontosságát kapta, apjától, Iantól megtanulta, mit jelent a felelősség és az optimizmus. Az édesapa nap mint nap pirkadatkor ébredt, és csak késő este ért haza, egész napos kemény munka után. Cameron szerint mindannyian jobban szeretnénk inkább aludni, amikor hajnalban megszólal a csörgőóra, a munkával járó felelősségtudat mellett azonban azért nem nyomjuk le az órát, mert jó példát szeretnénk mutatni gyermekeinknek, olyat, amelyet mi is láttunk szüleinktől.

A miniszterelnök ezt követően leírja, tudja mennyire szerencsésnek mondhatja magát, és reméli, a legtöbb brit gyermek hasonló élményekben részesül odahaza. A kormányzat a felelősségteljes apák mögött áll. Dolgoznak a rugalmas GYES bevezetésén, mely az anyának és az apának is felváltva lehetőséget biztosítana gyermeke mellett maradni annak első évében. A koalíció reformjai a családokat igyekeznek segíteni, állítja Cameron, hiszen meggyőződése, hogy az egész társadalom az ő vállukon nyugszik. Ezt szolgálja a párokat kedvezményekben részesítő adórendszer, az egészségügyi gondozók számának növelése és a párkapcsolati tanácsadás fontosságának elismerése, melyek mind kormányzati prioritásnak számítanak.

Cameron szerint ugyanakkor az éremnek másik oldala is van: el kell érni, hogy Nagy-Britannia „valóban barátságtalan” hely legyen a családjukat sorsukra hagyó apák számára. Az ilyen embereket „meg kell bélyegezni, minden lehetséges módon meg kell szégyeníteni”, úgy, mint a részegen vezetőket, véli a miniszterelnök. Meg kell velük értetni, hogy egyedül, támogatás nélkül hagyni az anyákat egyszerűen nem elfogadható viselkedés – csak így lehet elérni, hogy a brit gyermekek kiegyensúlyozottabb környezetben nőhessenek fel.

Fox News (foxnews.com)

Elnöki Férj és Elnöki Apuka: Apák Napja alkalmából meglepően baráti véleménycikkben méltatja az elnököt az egyébként kifejezetten jobboldali Fox News. A szerző szerint lehet, hogy Obama politikai döntéseivel sokan nem értenek egyet, azt azonban el kell ismerni, férjként és apaként az egész nemzetnek példát mutat.

„Vannak napok, amikor úgy gondolom, elég nekem egy ciklus is. Michelle és a gyerekek is támogatnak, tudom, ha azt mondanám, mostantól mást szeretnék csinálni, nem tiltakoznának. Nem ragaszkodnak hozzá, hogy apu továbbra is elnök maradjon” – nyilatkozta az elnök néhány napja, amikor megkérdezték tőle, mennyire dúlná fel egy esetleges választási vereség 2012-ben.

A Fox újságírója szerint az efféle nyilatkozatok és az elnök viselkedése okán kijelenthető, Obama igazi „nemzeti kincs”. A nemzet tagjai – republikánusok, demokraták, függetlenek, minden amerikai – büszkék lehetnek rá, hogy elnökük szerető férj és elkötelezett apa. A demokrata politikus különösen sokat tesz azért, hogy a médiában prominensen megjelenő, szenvtelen, távoli apaképet megváltoztassa: az elnök jómódú, sikeres, intelligens, mégis elsődleges feladatának tekinti, hogy jó férj és apa legyen, ennél jobb példát pedig nem is mutathatna a nemzetnek – fejtegeti Juan Williams.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.