Megszűnhet a komlói helyi közlekedés

Központi, kormányzati egyeztetések indulnak a tartósan veszteséges városi – köztük a komlói – helyi közlekedés problémáinak megoldására.

MNO
2011. 06. 11. 16:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügy előzményeként a Komlón szolgáltató Pannon Volán Zrt. közgyűlése felhatalmazta Horváth Zoltán vezérigazgatót, hogy a veszteséget megszüntető megállapodást készítsen elő a város önkormányzatával. Megnyugtató megoldás hiányában a közgyűlés azt is indítványozta, hogy a cég idén november 30-tól bontsa fel a várossal kötött szerződést.

– Az elmúlt évben is 100 millió feletti, idén pedig várhatóan már 170 millió forint körüli vesztesége keletkezik a társaságnak a komlói helyi közlekedés bonyolításából. Ennek részben a város domborzati adottsága az oka, de sokkal inkább az egyes járatok alacsony kihasználtsága. Eddig hiába kezdeményeztük az ésszerűsítést, a veszteség nagysága azonban már nem tűri a halogatást – mondta el a bama.hu-nak Horváth Zoltán vezérigazgató.

A cégvezető elmondta, hogy a többi baranyai városban – Mohácson, Szigetváron és Siklóson – nincs hasonló problémájuk, igaz, a futásteljesítmény is messze elmarad a komlói egymillió kilométertől. A helyi alkudozáson túl a Volán most a tulajdonosa, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., a fejlesztési tárca és az önkormányzatok közötti egyeztetésben bízik.

(bama.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.