Merkelnek hívják az orchideát + Képek

Nem mindennapi nemzetközi kitüntetésben részesült Angela Merkel: Szingapúrban orchideafajt neveztek el a német kancellárról.

MNO
2011. 06. 02. 15:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ünnepélyes ceremóniát Merkel szingapúri látogatása alkalmából, csütörtökön tartották a botanikus kert orchideakertjében, ahol bemutatták a Dendrobium Angela Merkel elnevezésű virágot. A szakértők szerint ez az orchidea alacsony vízigényű, léggyökerei segítségével a levegőből veszi fel a tápanyagokat; a növény könnyen kezelhető, és kevés törődést igényel.


A német kancellár ezekben a napokban több kitüntetésben is részesült, illetve részesül. Indiában a nemzetek közötti megértés előmozdításáért kapta meg az első indiai miniszterelnökről elnevezett Nehru-díjat, a következő héten pedig Barack Obama elnöktől veheti át a Szabadság érdemérmet, amely az Egyesült Államok legmagasabb polgári kitüntetése.


Fotók: Reuters


(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.