Mesterházy komoly kérést intézett az elvtársakhoz

Mesterházy Attila szerint félelem járja be az országot, hiszen a kormány embereket félemlít meg, bocsájt el vagy bélyegez meg csak azért, mert másképpen gondolkodnak. A szocialisták elnök-frakcióvezetője ezt csütörtökön Püspökladányban, az ellenzéki párt részországgyűlésén mondta.<br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/788126" target="_blank">• Gyurcsányék húszpontos ultimátumot küldtek a vezérkarnak</a></strong>

MNO
2011. 06. 02. 9:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint fogalmazott, a szocialista pártnak ebben a helyzetben az a dolga, hogy beszéljen ezekről a dolgokról és alternatívát nyújtson a társadalomnak. Kijelentette: Magyarországon a kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt nem lesz, hanem már van szociális válság.

Ennek oka szerinte az, hogy a kormány az általa preferált társadalmi osztályoknak kedvez, de a legnehezebb körülmények között élőkön nem segít, sőt egyre több terhet ró rájuk. Az MSZP frakcióvezetője képviselőcsoportja tagjaitól azt kérte: „Ne ijedjünk meg a baloldaliságunktól! (…) Elvtársak, barátok, bajtársak, az a dolgunk, hogy merjünk baloldaliak lenni!”

Az eseményt követő sajtótájékoztatón Mesterházy Attila az MTI kérdésére, hogy az elhangzottakkal egyben elveti-e a Gyurcsány-platform állásfoglalását a párt balra fordulása ellen, annyit mondott: „én az ülésen Gyurcsány Ferencet idéztem, és nagyon egyet tudok érteni az ő korábbi mondataival, miszerint merjünk baloldaliak lenni”.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.