Mire lehetünk a legbüszkébbek? – Navracsics elárulja

A Horvátországgal való csatlakozási tárgyalások lezárására a legbüszkébb a csütörtökön véget érő magyar uniós elnöki tevékenység kapcsán Navracsics Tibor. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/793996" target="_blank"><strong>• A magyarok fele pozitívan értékelte az EU-elnökséget </strong></a><br /><a href="http://mno.hu/portal/793971"><strong>• Az elnökségi trió mindegyike megmentett egy tagállamot</strong></a>

MNO
2011. 06. 29. 14:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTI-nek adott, a féléves elnökséget értékelő nyilatkozatában a Berlinben tartózkodó magyar miniszterelnök-helyettes, a közigazgatási és igazságügyi tárca vezetője emlékeztetett arra: Magyarországnak évezredes, nagyon szoros történelmi kapcsolatai vannak Horvátországgal. Azok az erőfeszítések, amelyeket a magyar elnökség tett a horvát csatlakozási tárgyalások lezárása érdekében, szép példáját jelentik annak, hogy a politikában létezik szolidaritás, létezik régión belüli együttműködés, összefogás, kölcsönös segítségnyújtás – jelentette ki.

Navracsics Tibor utalt arra is: Horvátország európai uniós csatlakozása nemcsak a múlt, illetve a magyar–horvát barátság miatt fontos, hanem az ország geopolitikai helyzete miatt is. Mindez ugyanis fontos jelzés lehet a többi nyugat-balkáni ország számára abban a tekintetben, hogy érdemes folytatni a demokrácia stabilizálása érdekében tett erőfeszítéseiket.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.