Most a lét a tét? + Képriport

Nógrád és Komárom-Esztergom megyében is demonstrálnak a Liga Szakszervezetek felhívására szerdán – jelentették az MTI tudósítói.

MNO
2011. 06. 29. 12:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nógrád megyében a 21-es főúton Mátraszőlősnél, Salgótarján irányában zárt le autókkal egy csaknem egy kilométeres szakaszt félpályán a Független Rendőr Szakszervezet. Bernát Zsolt, a demonstráció koordinátora elmondta: a 30-as kilométerszelvénytől sorakozott fel mintegy 50 autó. A sor mindkét végére táblát helyeztek ki, hogy megköszönjék az autósok türelmét. Mint Bernát Zsolt hozzátette, nincs jelentős forgalom, így fennakadások sincsenek, és eddig negatív visszhang sem volt; az autósok inkább integetnek vagy kikiabálnak, hogy „veletek vagyunk!” A demonstrálók tábláin olyan feliratok szerepelnek, mint „Most a lét a tét”; „A nyugdíj a miénk”; „Az ígéret szép szó”. A Független Rendőr Szakszervezet forgalomlassító demonstrációja idején a rendőrség forgalomirányítást végez. A demonstráció a bejelentés szerint csütörtök reggel 7 óráig tart.

Komárom-Esztergom megyében, a Tatabánya és Vértesszőlős közötti úton 13 órakor kezdődött demonstráció. A nyugdíjas rendőrök, tűzoltók vámosok 20 autóval, 17 óráig zárják le az úttest felét. Jakatics László szervező azt mondta: Komáromnál szolgálatban lévő rendőrök készítettek videofelvételt egykori kollégáikról, akik a nyugdíjukért tüntetnek. A 13-as úton a csémi vasúti átjáró utáni részen tartanak félpályás útlezárást, 20-25 autóval. Szintén 13 órakor kezdődött forgalomlassító akció, 20 autóval a tatai autópálya-lehajtótól a belváros felé vezető szakaszon, ez szintén 17 óráig tart.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.