Munkát ígért a férfi, a rendőrség várja a károsultak jelentkezését + Kép

A Debreceni Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a képen látható férfi ellen.

MNO
2011. 06. 14. 19:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A személyes találkozóra Debrecenben, az Arany János utca 55. szám alatt lévő irodaház 202-es szobájában került sor, ahol Nagy Sándor a sértetteket személyesen fogadta, illetve tájékoztatta a munkával kapcsolatban. Kérte továbbá a munkára jelentkezőket, hogy 40 ezer forintot fizessenek be kaucióként, mely összeg biztosítékként szolgálna azon tárgyakra, eszközökre, melyeket a munkavégzésükhöz biztosítana.

Adataink szerint néhány esetben szerződéskötésre is sor került, illetve a fenti kaución kívül egyéb befizetések is történtek a sértettek részéről, viszont a későbbiekben, a különböző összegek kicsalását követően a férfi már nem volt elérhető sem a telefonszámain, sem pedig a fenti irodaházban. Összességében a meghirdetett munka csak ürügyként szolgált arra, hogy a jelentkezőktől különböző összegeket csaljon ki.

A Debreceni Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya kéri, hogy akit a képen látható férfi, hasonló módszerrel megkárosított, hívja a Debreceni Rendőrkapitányságot az (52) 516-400-as számon a 26-90-es melléken, vagy munkaidőn túl a 107-es vagy 112-es segélyhívókat, vagy jelentkezzen személyesen (Debrecen, Budai Ézsaiás u. 4. sz.).

(police.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.