Négyezer flakont foglaltak le Rajkánál

Csaknem négyezer flakon márkajelzés nélküli folyékony mosószert találtak Rajkánál; egy nap alatt az is tisztázódott, hol gyártották az anyagot – közölte szerdán Sárközi Alexandra, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bűnügyi szóvivője szerdán az MTI-vel.

MNO
2011. 06. 15. 7:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Rajkánál, kilépéskor ellenőrzött szlovák teherautón talált 3840 flakon feladója a szállítólevél tanúsága szerint egy olyan magyarországi kft. volt, amelynek adószámát fél évvel ezelőtt a NAV felfüggesztette. A kamiont kísérő személyautó hátsó ülésén pedig több mint nyolcezer holland nyelvű matricát, mintegy négyezer szlovák nyelvű vásárlói tájékoztatót, valamint a kamion rakományához tartozó szállítólevél további két példányát és a küldő magyar cég bélyegzőjét találták – áll közleményében. Nem sokkal később Győr-Moson-Sopron megyében megtalálták azt az üzemet, ahol a flakonokat megtöltötték.

Az akcióban lefoglalt mosószer becsült értéke tízmillió forint, a – szintén lefoglalt – gyártósoré kétszer ekkora. A közlemény szerint jelenleg két embert gyanúsítanak áru hamis megjelölésével, amiért akár három év szabadságvesztést is kaphatnak. Az idén két korábbi ügy során több mint százezer liter hamisítványt foglaltak le a pénzügyi nyomozók.


(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.