Nem kapott jegyet, így önkéntes rendőrként fesztiválozott

Lopott női rendőrruhában lógott be egy férfi egy zenei fesztiválra Nagy-Britanniában, mert már nem kapott jegyet. Végül nem hozott szégyent a mundér becsületére: remekül helytállt rendőrként.

MNO
2011. 06. 29. 12:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Daniel Tredinnick a Wight szigeten feltört egy rendőrautót és abból emelt el egy rendőrruhát. Bár az uniformis női volt, nem szoknyás aljú, így külcsínre nem szúrt – azonnal – szemet. A férfinak sikerült gond nélkül bejutnia, és nemcsak a biztonsági őrök nézték rendőrnek, hanem a közönség is. A csaló és tolvaj pandúr ennek megfelelően viselkedett: szétválasztott verekedőket, segített megtalálni egy eltűnt nőt és kedélyesen elcsevegett valódi „kollégáival”.

Két és fél órán át bolondított mindenkit, mígnem egy éles szemű biztonsági őrnek feltűnt, hogy a rendőr nem visel nyakkendőt és sapkája sincs, ezért igazoltatta, amivel azután véget ért a „pünkösdi rendőrség”.

A bíróságon Tredinnick ügyvédje azzal érvelt, hogy a vádlott sokkal több hasznot hajtott, mint amennyi kárt okozott. A férfi végül megúszta 16 heti felfüggesztett börtönnel – adta hírül a brit Metro újság.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.