Nem lesz gond, mindenki megkapja a gyógyszerét

Hatóságok és jogszabályok szavatolják, hogy Magyarországon a ritka betegségekben szenvedők is beszerezhessék gyógyszereiket, az országban a medicinákból egyáltalán nem lehet hiány – írta a Vasárnapi Észak.

MNO
2011. 06. 19. 15:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében megjelenő vasárnapi lap cikke szerint a hazai forgalomban lévő ötezerféle orvosság bőséges lehetőséget ad a gyógyításra. A nagykereskedőket törvény kötelezi az igények folyamatos kielégítésére, a patikáknak is van készletezési kötelezettségük, például a társadalombiztosítás által megnevezett referenciakészítményeket, a tetanusz és viperamarás elleni szert kötelező tárolniuk. Az állami katasztrófák és védelmi készletek minőségéért és mennyiségéért pedig az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet felel. Orvosilag indokolt esetben a beteg külföldön is beválthatja a receptet, ha itthon hiányzik a felírt gyógyszer – olvasható a vasárnapi lapban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.