Nem tudják megfékezni a járványt, egyre rosszabb a helyzet

Szinte óráról órára növekszik Németországban a hasmenésjárvány által fertőzött személyek száma.

MNO
2011. 06. 02. 9:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtök délelőtti adatok szerint a Robert Koch országos járványügyi intézet csaknem 2400 fertőzött, illetve gyanús személyt regisztrált. Az áldozatok száma az előző estéhez képest nem változott, a járvány eddig 16 halottat követelt, közülük 14 nő. Továbbra is nagy aggodalomra ad okot, hogy a betegek közül mintegy 500-an életveszélyes, vagy legalábbis válságos állapotban vannak. Az ő esetükben már fellépett az úgynevezett hemolitikus urémiás szindróma (HUS), ami súlyos vérszegénységet, valamint veseelégtelenséget jelent.

„Tiszták” a spanyol uborkák

Nincs semmi jele a Németországban halálos hasmenésjárványt okozó E.coli baktériumnak a spanyol uborkákon az elvégzett tesztek eredménye szerint – közölte José Luis Zapatero spanyol miniszterelnök csütörtökön. „A spanyol élelmiszer-biztonsági ügynökség vizsgálatai tegnap világosan kimutatták, a legkisebb jel sem utal arra, hogy a súlyos fertőzést spanyol termékek okoznák” – mondta Zapatero a spanyol közszolgálati rádiónak adott interjúban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.