Nincs mese, a piac reagált a görögök megszorítócsomagjára

A görög parlament szerda délután megszavazta a 28,4 milliárd euró összértékű költségvetési megszorításokat; a voksolást megelőzően napi csúcsra emelkedett az euró a dollárhoz képest, több mint egydolláros nyereségen volt a nyersolaj ára, drágult az arany, és emelkedtek az európai tőzsdemutatók.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/793968" target="_blank"><strong>• Megmenekültek? A parlament igent mondott a megszorításokra</strong></a>

MNO
2011. 06. 29. 14:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A parlamenti szavazás után a növekedés megtorpant, amiben szerepet játszott, hogy a görög parlamentnek csütörtökön a megszorítócsomag végrehajtási törvényeiről és az ötvenmilliárd eurós privatizációs csomagról is szavaznia kell, miközben Athénból utcai rendzavarásokról érkeztek hírek. Az euró, amely a voksolást megelőzően még napközbeni csúcson, 1,442 dolláron állt, 16 órakor 1,435 dolláron, a keddi záró érték alatt volt.

A WTI amerikai könnyűolajfajta ára a szavazást megelőző 94,14 dollárról 93,27 dollárra csökkent, ami így is 38 cent drágulás az előző napi záróhoz viszonyítva. Az arany áremelkedése is mérséklődött, 1504,6 dollárt ért unciája a szavazás előtti 1509 dollár után. Kedden 1500,50 dolláron zárt New Yorkban.

A vezető európai tőzsdemutatók emelkedése is mérséklődött a görög parlamenti szavazás után, de továbbra is több mint egyszázalékos pluszban álltak 16 óra körül.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.