Női foci-vb: Marta nem lőtt gólt, de Brazília így is győzött

<p>Nagy érdeklődés előzte meg Brazília bemutatkozását a női labdarúgó-világbajnokságon. A világ legjobb női futballistájának ötször megválasztott Marta vezette selecao közepes teljesítménnyel is le tudta győzni a helyzeteivel bőkezűen bánó Ausztráliát. A nap másik találkozóján Norvégia egy hajrában szerzett találattal 1-0-ra legyőzte Egyenlítői-Guineát.</p>

Pintér Patrick
2011. 06. 29. 18:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hősiesen küzdött, ám végül mégiscsak pont nélkül maradt a női világbajnokságok történetében most debütáló Egyenlítői-Guinea. A sokak által a végső győzelemre is, de legalább a dobogóra esélyes Norvégia igencsak megszenvedett az afrikai együttessel szemben. Nagyjából ugyanaz volt a helyzet, mint tegnap a Svédország–Kolumbia találkozón. A guineaiak mindent megtettek azért, hogy meggátolják az északiakat a gólszerzésben, miközben egyszer-kétszer veszélyes ellentámadásokat is vezettek. A norvégok játékából hiányzott a váratlan megoldás, mígnem a 84. percben egy jobb oldali beadás után Haavi a hálóba lőtt. Ez a kiszenvedett győzelem is három pontot ért a skandináv gárdának.

Brazília is hasonló módon jutott három egységhez, ám ők a csoport meglepetéscsapatának jósolt Ausztrália ellen tették meg ugyanezt, ami azért nem ugyanaz a kávéház. Látszott a selecao játékosain, főleg a vb sztárjának előre kikiáltott Martán, hogy rettentően bizonyítani akarnak a német közönségnek, s erőlködésüket végül siker koronázta. A második játékrész közepén Rosana csapott le egy előrevágott labdára, s kihasználva az auszik bizonytalanságát a kapu közepébe bombázta a labdát. Christiane és Marta is növelhette volna a dél-amerikaiak előnyét, ám újabb gól már nem született, pedig a óceániai együttes előtt is adódott néhány ígéretes lehetőség.

Eredmények:
Norvégia–Egyenlítői-Guinea 1-0 (Haavi)
Brazília–Ausztrália 1-0 (Rosana)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.