Nőtt az álláshelyek száma a turizmusban

Csökkent Spanyolországban a munkanélküli segélyért folyamodók száma májusban, miután a turisztikai szektor a nyári csúcsforgalom előtt növelte álláshelyeinek számát – közölte a spanyol munkaügyi minisztérium csütörtökön.

MNO
2011. 06. 02. 8:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A munkanélküli segélyt kérő spanyolok száma májusban 1,87 százalékkal 4,2 millióra csökkent áprilishoz képest. Éves összehasonlításban ugyanakkor 3,04 százalékkal többen éltek segélyen az év ötödik hónapjában.

A munkaügyi minisztérium tájékoztatása szerint az észak-afrikai politikai bizonytalanságok miatt többen választják az ibériai ország üdülőhelyeit, így nőtt a turisztikai szektorban alkalmazottak száma. A munkaügyi minisztérium hagyományosan nem közöl a munkanélküliségi rátára vonatkozó adatot. A spanyol statisztikai hivatal legutóbbi közlése szerint a munkanélküliek aránya meghaladja a 21 százalékot.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.