Nyomornegyedben élő ütötte meg a főnyereményt

Valóban gettómilliomossá vált egy férfi a Fülöp-szigeteken: a nyomornegyedben élő szerencsefia 356,5 millió pezót (több mint 1,5 milliárd forintnak megfelelő összeget) nyert a lottón.

MNO
2011. 06. 03. 7:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 60 éves férfi esküvőjének dátumából, önmaga, illetve felesége születési dátumából válogatta a számokat, amelyekkel sikerült megütnie a főnyereményt. „Valóban nagyon szerencsés” – mondta a nyomornegyed lakójáról a lottótársaság egyik munkatársa, aki átadta a csekket a férfinak. A nyertes nevét nem hozták nyilvánosságra.

„Házat akar venni, mert neki és családjának soha nem futotta erre” – mondta a lottótársaság képviselője.

A férfi hat felnőtt gyerekével – akik közül néhány már családos – a Fülöp-szigetek fővárosában, Manila egyik nyomornegyedében, egy viskóban él. A 60 éves asztalos még iskolába se tudta járatni gyerekeit, életük azonban most megváltozott, hála egy 30 centes szelvénynek.

A Fülöp-szigeteki gettómilliómos a távol-keleti ország történetének második legnagyobb nyereményét ütötte meg.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.