Obama 1000 milliárddal húzna a nadrágszíjon + Képek

Barack Obama amerikai elnök szerint megköthető a megállapodás a deficitről, de ennek részeként a republikánusoknak bele kell egyezniük a leggazdagabb amerikaiaknak nyújtott adókedvezmények eltörlésében.

MNO
2011. 06. 29. 19:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elnök szerdai washingtoni sajtóértekezletén kijelentette: a bevételek növelése nélkül nem csökkenthető a hiány, ugyanakkor arra is rámutatott, hogy 1000 milliárd dollárnyi lehetséges költségcsökkentést sikerült beazonosítani. Obama hangsúlyozta: senki sem akarja, hogy az Egyesült Államok elveszítse hitelességét vagy hogy ne tudjon megfelelni fizetési kötelezettségeinek.


Obama elvárja, hogy Kadhafi lemondjon

Amerika nemzeti érdeke, hogy Afganisztán ne omoljon össze, ami lehetővé tenné, hogy az al-Kaida újraszerveződjön – jelentette ki Barack Obama. Az elnök azt mondta: elvárja, hogy Moammer Kadhafi lemondjon és ne legyen a líbiai hadsereg parancsnoka, mert az észak-afrikai ország lakossága mindaddig veszélyben van, amíg ő hatalmon marad. Az elnök szerint csakis a tripoli vezető lemondása garantálhatja, hogy a líbiai nép megvédése érdekében indított katonai akció teljesíthesse küldetését.



Fotók: Reuters


(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.