Öleb tereli a juhokat

Juhászkutyának csapott fel egy csivava: az egykilós csöppség tökéletesen uralja a hozzá képest óriási birkákat. <br /><br />

MNO
2011. 06. 29. 10:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eb nyája mindössze 5 juhból áll, amelyek legalább annyira ijedten szaladnak a – megszokott esetben – szobakutya elől és fordulnak az általa diktált irányba, mintha termetes németjuhászok, vagy vérmes pitbullok hajkurásznák őket. Az eb neve Nancy, és Anglia déli részén vívta ki tekintélyét juhkörökben egy juhászkutyaképzőnél, ahová háromhetes korában, súlyos bőrbetegség miatt került.

Az ösztönösen kiváló juhász Nancy feltehetően a legkisebb terelőkutya a világon, noha egyáltalán nem ez az „eredeti szakmája”, hanem a puszta ölebkedés. Nancy szöges szakmai ellentéte az ugyancsak brit eb, amely viszont született juhászkutya, ám képtelen ellátni munkakörét, mert juhiszonya van, és a nyáj tereli őt.

Mindkét ebről a The Daily Telegraph című brit lap közölt „szakmai portrét”.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.