Őrizetben Gyergyóalfalu polgármesterének gyilkosa

Őrizetbe vettek egy személyt, akit az erdélyi Gyergyóalfalu polgármesterének, Csala Zsoltnak a meggyilkolásával gyanúsítanak – közölte a román legfőbb ügyészség.

MNO
2011. 06. 26. 14:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marius Iacob, a román legfőbb ügyészség kriminalisztikai részlegének vezetője elmondta, hogy a gyanúsított ellen bűnvádi eljárást indítottak. A 31 éves férfit azzal gyanúsítják, hogy április 22-én három puskalövéssel végzett a többségében magyarok lakta Hargita megyében lévő község 42 éves polgármesterével.

Csala Zsoltot hétvégi házában lőtték le. A hatóságok most vették őrizetbe az első gyanúsítottat, aki az ügyész szerint beismerte tettét, és megmutatta a nyomozó hatóságnak, hova rejtette el a vadászfegyvert, amivel lelőtte az elöljárót. A gyanúsított ellen emberölés minősített esete és a fegyvertartásra vonatkozó jogszabályok áthágása miatt indul bűnvádi eljárás.

A román média szerint a gyanúsított közeli barátja volt a polgármesternek. A 31 éves férfi vallomása szerint szexuális viszony is volt köztük, a polgármester többször zaklatta őt, és ezért haragudott rá. Emellett a gyanúsítottnak és az áldozatnak egy telek miatt is vitája volt. Az ügyész csak annyit közölt, hogy a gyilkosságnak szexuális és vagyoni indítéka volt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.