Oroszok gyártják a német óriás autóit

A Volkswagen egy új megállapodás alapján évente 110 ezer autót, VW és Skoda modelleket gyártat majd az orosz GAZ autógyár egyik üzemében az orosz piacra – közölte kedden a Volkswagen Wolfsburgban.

MNO
2011. 06. 14. 19:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megállapodás értelmében a GAZ veszi át az orosz piacra szánt Volkswagen Jetta, Skoda Octavia és Skoda Yeti modellek gyártását. Az első Skoda autó 2012 végén gördül majd le a szerelőszalagról.

Martin Winterkorn, a Volkswagen elnöke az autóipar egyik növekedési motorjának tekinti az orosz autópiacot. A Volkswagen a GAZ autógyár bevonásával növeli kapacitását és erősíti piaci pozícióját Oroszországban. Ezzel együtt az orosz autópiaci fellendülés kiaknázása érdekében a kalugai VW-üzem termelési kapacitását is növelik.

A Volkswagen 200 millió eurót fektet a GAZ termelési kapacitásának növelésébe, a meglévő gyártósorok modernizálásába és bővítésébe, egy új karosszéria-üzem létesítésébe.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.